luni, 1 octombrie 2007

Cine sunteti voi, dragilor?

La sondajul legat de preţul pe care l-aţi da dumneavoastră, cititorii blogului meu, pe o garsonieră din Pantelimon, s-au înregistrat următoarele răspunsuri:

- Sub 13.000 E - 33 de răspunsuri (19%)
- 15.000 E +/- 15% - 31 de răspunsuri (18%)
- 25.000 E +/- 15% - 53 de răspunsuri (30%)
- 35.000 E +/- 15% - 33 de răspunsuri (19%)
- 45.000 E +/- 15% - 14 răspunsuri (8%)
- 55.000 E +/- 15% - 4 răspunsuri (2%)
- 65.000 E +/- 15% - 4 răspunsuri (2%)

După cum ştiţi la ora actuală pe o garsonieră din Pantelimon se cer cam 60-65.000 de euro. Nu mă pot abţine să nu comentez aceste rezultate: aşadar, dacă excludem extremele, adică pe cei 19% care nu ar locui în ruptul capului în Pantelimon şi pe cei numai 4% care zic că ar da un preţ apropiat de preţul pieţei, observăm că preţul cel mai realist pe care l-ar putea obţine un proprietar de garsonieră din Pantelimon e undeva pe la 45-50.000 de euro. Cu 20% mai puţin decât preţul de strigare.

Acum, la sugestia cuiva de aici, de pe blog, iată care va fi tema noului sondaj: cine sunteţi voi, dragilor?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Aoleo, Manole, ma bagi in mare bucluc! Ce sa aleg, ca in mine zac mai multi si rabufnesc pe rind si chiar nu ma pot decide. Nu stiu cum ie cu blogurile, naveai si tu pea-colo check-boxuri (sa pun bife in cite vrea muschii mei) si nu numai butoane radio (alea rotunde, care nu stau nici moarte apasate doua odata)?

Manole spunea...

Nope! E ca la ruleta rusă (ca-n Lermontov, you know). Un glonte şi numai unul, pentru o singură (ne)şansă. Aşa că vezi, ai grijă ce personalitate din multele-ţi vrei să dobori.

Anonim spunea...

-pretul cel mai realist (mediu) la care proprietarul si-ar putea vinde...45-50.000eur
-pretul real la care proprietarul isi poate vinde: 65.000eur si-s interesati 4 cumparatori la acest pret.

Anonim spunea...

Eu am un prieten care sa tot aiba vreo 3000 (trei mii)euro economii, si nici o sansa de a obtine credit, invartind mici afaceri cu salariul minim pe economie declarat. Dar auzind ce bani se obtin din inchirieri si tranzactii imobiliare, a dat sfoara in tara ca vrea si ea sa cumpere si apoi sa inchiriere ca sa scoata profit.Drept pentru care agentii imobiliari il suna si-i propun una alta, azi de 70 000 o super ocazie, maine de 100 000 dar in zona cu potential. Asa ca...doritori sunt, ca au auzit ca ies bani buni din imobiliare...dar n-au sustenabilitate pt ce viseaza. Asa a numarat Zilisteanu si i-a iesit cererea delocuinte de 1 mil /unitati numai in Bucuresti. Ignorand ca sunt cu totii 4.6 mil salariati, iar dintre ei juma lucreaza cu minim pe economie, un procent interesant au case deja, un alt procent au mediu pe economie dar nu pot lua nici un credit la banii astia pt Bucuresti...etc.
daca cei 4 care au votat 65 000 euro/garsoniera Pantelimon sunt din categoria...eu as da atat daca as avea...de unde lua credit, da la salariu meu nu-mi da nimeni...atunci le doresc sa se instaleze in garsoniera...sa se vanda si aia o data...

Anonim spunea...

Eu cred altceeva ... cei 4 care au votat ca ar da 65k E pe o garsoniera in Pantelimon, au de fapt de vanzare o garsoniera ... in Pantelimon sau ..aiurea ;).

Anonim spunea...

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/33835

Anul acesta! Subliniez. Cine este inconstientul care isi permite sa publice asemenea articol si sa creeze panica in piata in halul asta? Banuiesc ca o nenorocita agentie imobiliara (si nu una obscura) care a vazut ca incepe sa scada numarul tranzactiilor, si de ce sa ramana dumnealor cu "marfa pe stoc". Baga frica in prost ca sa cumpere acum, ca la sf anului e cu 25%(subliniez) mai mult. 25%. Va imaginati ce ar insemna asta? Oricum preturile sunt mult peste limita de creditare a celor mai multi dintre noi, asa ca s-o lase mai moale cu pretentiile astea, iar acesti "analfabeti" cum bine i-a numit cineva, sa puna mana pe o carte cu "cultura economica" sa vada ce inseamna ca un spatiu locativ sa coste 350-400 de salarii medii pe economie. Si sa nu mai viseze la imbogatiri absurde peste noapte pe seama "cererii". Pe credit costa triplu. (1400-1600 sme). Intr-adevar cred ca bancile vor trebui sa sara cu credite multi generation, dar pentru ce? Pentru niste blocuri vechi de 30-50 de ani. Bine ca nu mai sunt in situatia amaratilor care trebuie sa cumpere o vechitura la un astfel de pret astronomic.
Scuza-ma Manole ca am numai vorbe proaste la adresa agentiilor imobiliare, dar si la trepadusii care lucreaza in ele. Facand parte din tabara lor, poate te simti ofensat uneori, dar nu vad nimic bun la ei. Si sa nu mai zic de inconstientii (analfabeti si ei) de ziaristi care accepta sa se manjeasca pe maini cu astfel de articole murdare si speculative. Nici nu sunt ziaristi, sunt niste lepre si ei care traiesc pe inselaciune, ca multi bisnitari in tara asta. Asta e calitatea lor de ziarist: "bisnita". Daca n-am fi fost asa de apropiati de familie (si eu si sotul) si maine as fi plecat din tara asta de rahat, pacat ca ea e frumoasa, dar oamenii o strica.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?